söndag 28 december 2014

ÅRSRESUME - MITT 2014JANUARI
Året började med regn men sen kom vintern. Vi spenderade många timmar på sjön då isen hade lagt sig ordentligt. Jag fick även hem min studentmössa och det var en stor grej, då kändes studentdagen närmare än någonsin och samtidigt som det kändes kul & spännande var det ändå sorgligt och jag bestämde mig för att verkligen njuta av den tid jag hade kvar i gymnasiet.


FEBRUARI
Vintern fortsatte en bit in i februari och jag började även springa, Under trean på gymnasiet hade jag sovmorgon tisdag-torsdag så varje morgon  sprang jag en runda, vart tog den motivationen vägen? 
Våren började sakta rulla in och blommorna började ploppa upp, kom dock ihåg att då blommorna kommit upp kom även ett nytt täcke snö och la sig över dem. Men tillslut blev det vår på riktigt.
Jag, en kompis och syster avslutade även en dag nere vid sjön med varm choklad och världens finaste solnedgång, det va en kväll att minnas.


MARS
Våren kom som sagt till oss i slutet av februari dock kläddes vissa nätter i ett lager av frost och alla blommor och knoppar hade en hård tid. Ju längre in i mars vi kom kom även våren helt, det blev varma dagar och solen sken ofta. Jag, Linnea och Danii firade en vårdag med att åka in till Göteborg för att testa frozen youghurt och när jag ser tillbaka på bilderna från mars så hände detta två gånger denna månaden. Ena gången besökte vi Pinkroom som va en butik full av bland annat Victoria Secret produkter och den andra gången besökte vi ett museeum. Alltid dessa äventyr med de två!!
APRIL
Med april kom värmen och man kunde nästan tro att sommaren var påväg. I april drog jag och klassen till Norge för att besöka en annan Barn &Fritidsklass och spendera två dagar med dem, det var en rolig resa med nya upptäckter. Sen kom även påsken med Ankracet och massa godis.

MAJ
Månaden Maj kunde man inte kalla för en vårmånad för nu var sommaren kommen och termometern visade höga siffror. Jag minns att jag satte mig i solen en dag för att plugga lite medans det var varmt, det slutade med en snygg bonnabränna. I maj hände även lite större saker som Göteborgsvarvet som vi var och kollade på, det kom en Cirkus till byn(!?!?!) och jag skickade ut inbjudningar till min student. Sen var jag med om ett av årets bästa dag i slutet av maj också - balen!
Det va en såå kul dag och det är en dag jag alltid kommer minnas med ett leende på läpparna!!

JUNI
Juni var min sista månad i skolan. Det var sorgligt samtidigt som det hela tiden hände så roliga saker. Sen kom den stora dagen då jag och klassen sprang ut ur skolan för att aldrig komma tillbaka. Den känslan var otroligt, underbar och läskig. Under sommaren gjorde jag inget mer än att njöt av det otroligt varma vädret. Köpte även ett microobjektiv av mina studentpengar och denna lekte jag mycket med.

JULI
Juli fortsatte lite som juni. Hela familjen fick semester och vi besökte Varberg, Ikea och Lager 157. Jag spenderade mina dagar på sjön eller på gräsmattan på en filt. Under de allra varmaste dagarna satt jag under ett träd, läste och drack iste i mängder. Sen hände även en stor grej-jag tog mitt efterlängtade körkort och ni anar inte hur skönt det var. En sån stor befrielse!

AUGUSTI
Sommaren var ännu inte påväg att försvinna utan väderprognosen lovade mer värme. Vi plockade svamp, skördade ärtor. En dag var Linnea, Danii och jag på Liseberg och en annan dag var de hemma hos mig för att göra en fotobok om vår gymnasietid-vilket blev sjukt bra!
Jag och Linnea var även en tur till Borås för att vara med på en sommarfredag, det slutade dock med ont i magen men det var också en fin dag. På tal och Borås så fick jag, sista veckan i augusti veta att jag hade kommit in på högskola-det va en väldigt stor omställning

SEPTEMBER
 Den första september var en av årets dagar som va fylld av nervositet. Jag skulle börja på högskola. En otroligt stor skola full med människor, det va lite av ett kaos i början men nu några månader senare vet jag lite mer, vilket jag inte trodde att jag skulle göra. Vi fortsatte att skörda ut landet, jag smakade på en kräfta vilket var första och sista gången. Vi var på marknad, jag drack te och fotade mycket i motljus. 

OKTOBER
Skolan fortsatte, mycket plugg och lite fritid. En dag åkte jag o töserna till Gekås och stod i världens längsta kö, dock gick den väldigt fort. Kylan kom och tekopparna blev fler för min del. Jag fotade mycket löv i solsken, firade kanelbullens dag och började med ricinolja-vet dock inte om ja fått nå längre hår..

NOVEMBER
Skolan stod fortfarande i centrum, tentor, inlämningar, planering och flreläsningar snurade runt i mitt huvud. Jag köpte nya skor och fotades i min nya tröja. Frosten kom och julpyntet togs fram när första ljuset tändes.

DECEMBER
Nu är vi inne i sista månaden. Om 4 dagar är det 2015 och januari. December har inneburit mycket skola men sen om äntligen det efterlängtade jullovet. Jag har vart på Liseberg två omgångar. Julshoppat. Granen kom upp och snön kom ner. Julen firades och julmaten blev för mycket av. 


Detta året har varit bra. Tre stora grejer har hänt mig. 1. Balen, 2. Studenten, 3. Körkortet. Alla dessa saker hände på olika dagar och de har nog vart de 3 bästa dagarna i mitt liv. Nu är det snart nytt och och jag tror att det kommer bli riktigt bra och spännande! :)
Tack för att ni ha vart ed mig detta året och hoppas ni får ett fint 2015.


HÄR HÄR HÄR  och HÄR kan ni se min årsresume av 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar