onsdag 9 november 2016

VALET

Vi visste redan hur det skulle sluta, USA skulle få sin första kvinnliga president och allt skulle bli så bra. Men allt gick åt skogen. Trump tog över mer och mer av USA och i januari träder han in som USAs president. 

Hur kunde det då gå såhär? Allt som media sa pekade ju på att Clinton skulle ta hem allt. Det är likt vår situation här i Sverige, då SD fick överraskande många röster och många blev chockade. Detta beror säkert på att de som röstar på SD och Trump inte vill gå ut med det, de vet att det är fel innerst inne men de tänker bara på sig själv och hur de påverkas.
Sen ligger det säkert något i att Clinton är en kvinna, en kvinna kan väl inte vara president och styra ett så stor land som USA, eller?? 

Nattens val gör mig arg, rädd och ledsen. De ville ha en förändring sa de och det lär det bli både i USA och resten av världen. Något vi behöver kämpa för överallt idag är att göra världen till en bättre plats, det tror jag inte den kommer bli efter detta valet och det känns fruktansvärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar