fredag 23 oktober 2015

VAD ÄR DET FÖR VÄRLD VI LEVER I?

Just nu går jag runt och njuter av den fina naturen, alla färger och den starka höstsolen men mitt i denna idyll händer saker som aldrig borde ske. Ni har säkert hört allt redan men igår gick en beväpnad man in i en svensk skola och avslutade livet för 2 unga människor och gav men till stora delar av landet. Flera skolor har fått hot och behövts hålla stängda idag på grund av detta. 

Idag skrev det även ut mycket info om mordet på Lisa Holm. Att hon hade hängts i ett smalt skåp. Hur kan människor göra såhär? Hur får de ens tanken? Hur kan människor ogilla andra så mycket att de tar livet av dem? Varför?

Just nu händer mycket hemskt i världen. Mord, våldtäkter och nu skolskjutning. Man kan verkligen inte vara säker någonstans, inte ens då man är i skolan. Att ständigt vara rädd och orolig. Att inte våga vara ute ensam. Att alltid vara beredd med mobilen i fickan. Såhär ska det inte vara.¨

Jag har inga mer ord för detta. Känner mest så stor sorg för vart denna världen är på väg, för de människor som dog i går och för alla som mister livet på grund av liknande saker. Det värsta är att det bara blir värre och värre saker. De som sker är obegripligt och något jag aldrig trodde skulle ske och värre saker kanske ligger framför oss.

Så snälla, var rädda om er och varandra och var snälla mot varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar